Home News Ja cilat jane 3 qytetet me rrezikshmeri te larte koronavirusi ne Shqiperi/...

Ja cilat jane 3 qytetet me rrezikshmeri te larte koronavirusi ne Shqiperi/ Ministrja tregon masat dhe rregullat qe duhen ndjekur

597
0

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu ne nje postim zyrtar thote qe duhet te keni kujdes sepse virusi ende nuk eshte larguar sepse situata mund te kthehet aty ku ishim nese do te rritet numri i te infektuarve perseri.

Manastirliu theksoi se pas hapjes graduale, Shqipëria ka ende transmetime komunitare të infeksionit në Tiranë, Shkodër dhe Durrës, ndërsa numri i shtrimeve në Spitalin Infektiv është rritur prandaj keto jane 3 qytet me rrezikshmeri te larte koronavirusi prandaj duhet kujdes duke zbatuar rregullat qe ka dhene Ministria e Shendetsise..

Ja postimi i plote i Manastirliut:

Të gjithë ne dëshirojmë një gjë, kundrejt Covid19, sëmundjes që shkakton koronavirusi i ri: Ta mundim një herë e mirë, për të mos e pasur më mes nesh! Shtete shumë më të zhvilluara se Shqipëria po vazhdojnë të përballen me këtë infeksion. Disa pa e ndërprerë asnjëherë luftën, të tjerë duke luftuar me rikthimin e tij.

Pas hapjes fillimisht graduale, dhe më pas tërësore dy javë më parë, Shqipëria ka ende transmetim komunitare të infeksionit në Tiranë, Shkodër dhe Durrës. Kemi të prekur dhe shtim të numrit të pacientëve në Spitalin Infektiv. Që kur vendosëm për rihapjen, kemi ndarë me ju besimin se gjërat do të shkojnë mirë, vetëm nëse plotësohet një kusht themelor: bashkëpunimi i qytetarëve.

Normaliteti i ri nuk do të jetë kurrë si ai i para Covid-19, për sa kohë që asnjë vend i botës nuk ka mundur të gjejë ende, as kurën, as vaksinën. Për këtë arsye, asnjëri nga ne nuk mund t’i lejojë vetes që, pas rihapjes, të relaksojë dhe neglizhojë masat individuale të higjienës dhe distancimit soial, apo edhe të protokolleve. Sepse kjo do të ishte një “recetë” për përhapje të shpejtë të infeksionit.

Në situatën ku ndodhemi sot, e cila ishte brenda pritshmërive tona kur planifikuam rihapjen, është e domosdoshme që gjithsecili të marrë përgjegjësitë e veta qytetare, me qëlim që të ruajë veten dhe të tjerët. Sistemi shëndetësor është në nivelin më të lartë të gatishmërisë dhe puna në terren nuk është ndalur për asnjë çast, për zbulimin e çdo rasti dhe kontakti, për të këputur zinxhirin e infeksionit.

Megjithatë, edhe mjekët, heronjtë e gjithëpranuar të këtyre kohëve, pak mund të bëjnë pa bashkëpunimin e qytetarëve, ashtu siç ka ndodhur që në ditën e parë të kësaj lu ftë. E kam thënë edhe herë tjetër, pak vlen t’i lëvdojmë dhe falënderojmë, nëse vetë nuk bëjmë secili pjesën tonë, për të parandaluar përhapjen e Covid-19.

Ju lutem dëgjojini thirrjet e tyre, dhe informohuni vetëm nëpërmjet institucioneve përgjegjëse shëndetësore. Ju lutem, të mos e ulim vigjilencën dhe të mbrojmë veten, të afërmit, miqtë tanë.

Ju lutem, vazhdojmë të bashkëpunojmë për të mos e çuar dëm sakrificën e këtyre muajve, kur të gjithë bashkë, qeveri dhe shoqëri dhamë një shembull të shkëlqyer të bashkëpunimit në mbrojtje të shëndetit, nëpërmjet zbatimit të rregullave të higjienës dhe distancimit fizik, si dhe protokolleve të nxjerra nga institucionet shëndetësore.