Home News Ja cfare parashikoi amerikani per Koronavirusin ne romanin e tij “The Eyes...

Ja cfare parashikoi amerikani per Koronavirusin ne romanin e tij “The Eyes of Darkness” ne vitin 1981

979
0

Nje liber qe flet per Koronavirusin.Behet fjale per The Eyes of Darkness, një roman thriller i shkruar në 1981
nga Amerikani Dean Koontz. Libri flet për një virus vdekjeprurës që prek njerëzit dhe që u krijua në një laborator në Kinë,
më saktësisht në qytetin e Wuhan. Cili është saktësisht epiqendra e epidemisë Covid-19. Natyrisht që nuk ka asnjë teori konspirative
pas saj, por vetëm shumë kuriozitet për një histori letrare kaq afër realitetit të këtyre ditëve. Në tekst shkruhet: “Një shkencëtar
kinez me emrin Li Chen u largua në Shtetet e Bashkuara, duke mbajtur një kopje në disk të armës biologjike më të rëndësishme dhe të
rrezikshme biologjike, të dekadës. Ata e quajnë atë” Wuhan-400 “sepse ishte zhvilluar në laboratorët e tyre. RDNA afër qytetit të Wuhan
dhe ishte lloji i 400-të i zbatueshëm i mikroorganizmave të krijuar në atë qendër kërkimore “. “Wuhan-400 është një armë e përsosur”,
thotë shkrimtari, sepse “prek vetëm njerëzit”. Kjo nuk është gjithçka, sepse në një pasazh tjetër të të njëjtit roman Koontz shkruan se
“rreth vitit 2020 një pneumoni serioze do të përhapet në të gjithë botën” dhe se kjo është “në gjendje t’i rezistojë të gjitha trajtimeve të njohura”.