Home News Itali: Rreth 600 mijë emigrantë të paligjshëm përfitojnë leje të përkohshme qëndrimi...

Itali: Rreth 600 mijë emigrantë të paligjshëm përfitojnë leje të përkohshme qëndrimi për motive pune

606
0

Duke qene se situata e koronavirusit pervec demeve ne aspektin shendetesor, ne Itali ka prekur shume edhe bujqesine, sepse si pasoje e izolimit kane pasur shume veshtiresi fermat pasi nuk jane vjele produktet e stines ,per kete arsye qeveria italiane ka marre nje hap vendimtar.


Ministrja e Bujqesise Tereza Bellanova, ka zhvilluar nje takim me kryeministrin Conte e disa kryetare te tjere te grupeve parlamentare ku ka kerkuar qe emigrantet klandestine te pajisen urgjentisht me leje qendrimi te perkohshme per te punuar ne sektorin bujqesor.


Keshtu brenda Majit pritet te miratohet dekreti per lejen e e 600 mije emigranteve te parregullt ne bujqesi dhe si kujdestare shtepiake.