Home News Ishte 100% i saktë në parashikim/ Mikrobiologu i njohur tregon çka do...

Ishte 100% i saktë në parashikim/ Mikrobiologu i njohur tregon çka do të ndodh pas 4 majit!

451
0

Mikrobiologu Raka ka folur gjeresisht rreth situates ne Kosove duke thene se para disa idtesh kemi patur 79 raste, gje qe ne epidemi quhet piku i infektimit.


“Ume uroj qe pikerisht ate dite ta kemi kaluar pikun , pasi dhe gjat editeve te tjera kemi patur nje ulje te rasteve , kjo do te thote se masat e izolimit qe jane marre ja ka vlejtur per sistemin tone shendetesor.Por kjo sdo te thote qe me 4 maj do te marre fund pandemia.Me masat qe jane pas 4 majit do te kemi nje numer te menaxhueshem per institucionet shendetesore dhe keshtu te mundesohet nje rikthim gradual i ekonomise se Kosoves.


Raka ka treguar si duhet te veprojme mbas 4 majit:


“Ky kthim nuk duhet te behet i shpejte , ne kete kthim duhet te analizohen cdo dite rastet qe regjistrohen dhe mandej ne baze te disa parametrave duhet te vendoset se ku dhe si do te jene keto masa.Keto parametra jane qe perhapja e rasteve te jete e kontrolluar pra te mos mbingarkohet sistemi shendetesor .Ekonomite e vogla qe do te vazhdojne punen duhet te perdorin maska , distancim social dhe gjithashtu komuniteti eshte i informuar mjaftueshem sesi duhet te sillet.”