Home News Ilir Beqaj fut në xhep 6 milion euro tendera, pastaj kërkon uljen...

Ilir Beqaj fut në xhep 6 milion euro tendera, pastaj kërkon uljen e pensioneve

499
0

Shumica e shqiptareve te mire dhe te ndershem po fillojne ta quajne veten me nje emer kafshe te bute qe gjendet me shumice ne vendin tone “Dele”. Shume mund te irritohen nga kjo fjale por mund te shkonte dhe me nje kafshe me te keqe.

Disa dite me pare Beqaj foli per nje ulje pensionesh, mirepo kjo ka sjellur reagime te ndryshme tek qytetaret sepse pensionet jan sa per te mbajtur frymen gjalle dhe akoma me keq ne shume raste nuk dalin as per buke me uje. Ndersa nga ana tjeter Beqaj ma kompanine e tij ka perfituar me shume tendera nga qeveria se askush tjeter.

Kështu nëse i referohemi të dhënave publike, rezulton se Ilir Beqaj ka qenë ortaku kryesor me 51% të aksioneve të kësaj shoqërie deri më 09.09.2013 kohë kur PS erdhi në pushtet. Në këtë datë, ai rezulton t’i ketë shitur këto kuota aksionesh tek ortaku tjetër dhe miku i tij Sokol Sinani, i cili aktualisht rezulton të jetë edhe administratori dhe ortaku i vetëm i kësaj kompanie.

Nga viti 2014 deri në muajin prill të vitit 2020 rezulton se kjo kompani ka fituar plot 378 tendera me vlerë mbi 6 milionë euro, kryesisht në fushën e informatikës. Pra pasi u ka marrë shqiptarëve mbi 6 milion euro nga taksat e tyre, Beqaj do qe ti ulë dhe pensionet!

Hë, si thoni? Jemi apo jo dele?