Home Menyre Jetese I qepej pas ne oren e shetitjes qe ta shihnin njerezit duke...

I qepej pas ne oren e shetitjes qe ta shihnin njerezit duke folur me te. Bejtja e rrallle e Hysni Kapos per Berishen: Skerfyelli,bilbil nga goja…

420
0

Ne nje pjese te ditarit personal te Nexhip Pajaj te publikuar ne DITA flitet per karakterin e Sali Berishes por edhe per nje bejte qe Hysni Kapo kishte krijuar vete.Karakterin e Berishes e kishte njohur vete Hysniu,ai shetiste shpesh nga kodrat e liqenit ne Tirane dhe Saliu e merrte vesh oren kur ai dilte dhe i qepej nga pas.Ne vendet ku ishin te pranishem shume njerez,ai i ngjitej Hysni Kapos dhe i fliste pafund derisa e lodhte shkruan Idajet Beqiri.


Hysni Kapo me humorin e tij e kishte nderthur bukur karakterin e Berishes dhe Dine Abazit permes pak vargjeve te cilat i kendonte shpesh labce terbaciote:


Dy doktore kam nga Tropoja,


Te dy te bukur nga goja

Skerfyelli, bilbil nga goja (Sali Berisha)


Po kete doktorin e vjeter (Dine Abazin)


E kam besnik te vjeter.