Home News Hapja e kufirit, policia ben njoftimin e rëndësishëm për udhëtarët qe duan...

Hapja e kufirit, policia ben njoftimin e rëndësishëm për udhëtarët qe duan te kalojne drejt Italise Greqise dhe Maqedonise

767
0

Jane marre te gjitha masat per kalimin e kufirit nga policia e shtetit. pikat kufitare jane pajisur me desinfektant dhe maska. Duhet te tregoheni te kujdesshem sepse virusi akoma nuk esht larguar teresisht. Situata e kalimit kufitar ne shtetet fqinje është si më poshtë:

Për Republikën e Italisë, Greqisë dhe Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk ka ndryshim të regjimit kufitar nga ana e tyre.

Lejohet hyrja për në Shqipëri, por nuk lejohet hyrja për të gjithë udhëtarët në drejtim të këtyre vendeve, përveç atyre që janë rezident apo që kanë ndjekur procedurat me Ministrinë e Jashtme, si përgjatë periudhës së pandemisë.

Në Republikën e Malit të Zi lejohen të hyjnë pa asnjë pengesë dhe kufizim vetëm qytetarët nga shtetet në listën e miratuar nga ana e tyre (shtete të cilat kanë shkallën e rasteve aktive të koronavirusit më pak se 25 për 100 000 banorë), listë në të cilën bën pjesë edhe Republika e Shqipërisë.

Për Republikën e Kosovës lejohen të hyjnë të gjithë shtetasit, por në qoftë se nuk posedojnë konfirmim zyrtar brenda një afati kohor prej 4 ditësh që janë “negativ” me COVID-19, atëherë duhet të plotësojnë formularin përkatës për vetëkarantinim për një periudhë 7-ditore, ndërsa kamionët duhet t’i nënshtrohen procesit të dezinfektimit para se të hyjnë në territorin kosovar.