Home News Hapja e kufijve në dy faza, ky është plani i Bashkimit Evropian

Hapja e kufijve në dy faza, ky është plani i Bashkimit Evropian

453
0

Prej dy muajsh kufijte e Be kane qene te mbyllura prej COVID-19 pervecse disa rasteve te rralla qe kane qarkulluar por Brukseli eshte i palekundur per te ndryshuar sepse situata eshte akoma e ‘Paqendrueshme’.
Keshtu vendeve anetare u eshte kerkuar qe te zgjasin ndalimin e qarkullimit te pakten deri ne mes te qershorit.

Kushdo qe do te hyje ne vendet e BE do te duhet te karantinohet per 14 dite si kusht baze.

Të përjashtuar nga ky rregull janë qytetarët e BE dhe të huajt që kanë leje të përhershme qëndrimi në shtetet anëtare.

Të përjashtuar janë edhe personeli mjekësor dhe ekspertët e tjerë të nevojshëm për të luftuar pandeminë, të punësuarit në ndërmarrjet e transportit dhe punëtorët sezonalë.


Sipas komisioneres se BE Ylva Johansson, sapo situata ne Evrope te jene qetesohet nga ana shendetesore, ajo premtoi nje hapje dyfazore ku nje fillim do hiqen gradualisht kufijte e brendshem e pastaj mund te hiqen kufizimet ne kufijte e jashtem.