Home Menyre Jetese Gruaja që ka që në mars me simptomat e Covid-19, të dhënat...

Gruaja që ka që në mars me simptomat e Covid-19, të dhënat e studimit të ri tregojnë se tani virusi…

134
0

1 nga 20 njerez inf.ektohen me covid ne tete jave.Ky eshte studimi i fundit i BBC.
King’s College London tregoi gjithashtu të qenit femër, mbipeshë dhe nëse vuan nga astma, e rrisin rrezikun gjithashtu ndaj duhet te jeni te kujdesshem.


Dikush që ka pasur kollë, lodhje, dhimbje koke dhe diarre, por ka humbur ndjenjën e nuhatjes do të rrezikonte më shumë se dikush që është prekur nga Covid-19 dhe ka vetëm kollë.Rr.eziku rritet gjithashtu me moshën, veçanërisht nëse jeni mbi 50 vjeç. Dr Steves tha: Ne kemi parë nga të dhënat në fillim se burrat ishin në rrezik për t’u sëmurur më rëndë por tashmë duket se gratë janë më të rrezikuara për ta kaluar koronavirusin në një periudhë më të gjatë.


Simptomat , ndryshojnë nga një pacient tek tjetri, por lodhja është e zakonshme.


Vicky Bourne, edhe pse jemi në muajin Tetor, ka ende disa simptoma të Covid pasi u sëmur për herë të parë në muajin Mars.48-vjeçarja, filloi me ethe dhe një kollë të thatë në mars, e cila u bë e tm.errshme kur ajo luftonte qe të arrinte të merrte frymë dhe kishte nevojë për oksigjen.

Ajo nuk u shtrua në spital, por është ende duke jetuar me simptomat e Covid dhe në Tetor.Çuditërisht, dy javë më parë, humba përsëri shijen dhe nuhatjen, por kaloi vetë,tha ajo per BBC.