Home Shendet Gjyshja më thoshte gjithmone: Fut një pambuk në frigorifer, tani e zbulova...

Gjyshja më thoshte gjithmone: Fut një pambuk në frigorifer, tani e zbulova përse… do më falenderoni

1378
0

Asnjëherë nuk është e këndshme të filloni përgatitjen e drekës apo darkës, të hapni frigoriferin dhe nga ai të nuhatni një erë të rende që ju bën të thoni: Ua sa erë e keqe qe vjen.

Edhe nëse nuk ka ushqim të prishur, ka akoma gjëra që mund të mbajnë erë të keqe dhe që i japin frigoriferit tuaj një aromë të rëndë e cila do të përhapet në shtëpinë tuaj sapo të hapni frigoriferin. Sa herë që përballeni me një situatë të tillë ju filloni t’i futeni punës për ta pastruar frigoriferin, por sot unë kam vendosur të ndaj me ju një sekret te cmuar që ma ka thënë gjyshja ime. E vetmja gjë që ju nevojitet është pambuku dhe pak pluhur vanilje.

Era e keqe mund te vi si pasoje e pjatave me ushqim duke mos i mbuluar sipër ato me një kapak, ose duke harruar ushqime që harroni ti konsumoni dhe të cilat do të shkaktojnë një erë të padurueshme.

Si të shpëtoni njëherë e mirë nga era e keqe e frigoriferit me metodën e gjyshes. Ajo më ka thënë një truk dhe sot po e ndaj me ju.

Nëse dëshironi të pastroni frigoriferin, një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë këtë është të mbushni një enë me gati 4 litra ujë, shtoni pak kripë dhe më pas pastrojeni mirë frigoriferin, duke e fërkuar me sfungjer.

Por, e dini sa mund qe ka të lash një frigorifer të tërë vetëm se ai merr pak erë…

Ndaj dhe ne sot do të tentojmë t’ua lehtësojmë sa më shumë jetën për t’ua hequr të gjitha lodhjet, duke ju treguar metodën e pambukut.

Ju nevojitet pluhur vanilje ose limon. Ja si ta pergatisni:

Shtoni pak pudër vanilje në pambuk dhe vendoseni në frigorifer. Do të funksionojë si një mbartës ere dhe në të njëjtën kohë do t’i japi frigoriferit një aromë të mirë dhe të freskët.

Po ashtu funksionon mirë duke shtuar pak lëng limoni në pambuk dhe për ta futur në frigorifer.Shpresojmë se këto këshilla do t’ju ndihmojnë të keni një frigorifer që gjithmonë mban erë të mirë.