Home News Gjithçka do te filloje nga data 15 maj, këto shtete fqinje vendosin...

Gjithçka do te filloje nga data 15 maj, këto shtete fqinje vendosin të rihapin kufijtë me njëra-tjetrën

481
0

Kryeministrat e 3 shteteve europiane Letonise, Lituanise dhe Estonise kane thene se do te krijojne nje udhetim te perbashket per qytetaret e tyre duke i hapur kufijte me njeri tjetrin.

Qe pas muajit Mars kur vendet e BE-se i mbyllen kufijte dhe kane ndaluar hyrjen e te huajve, zona e Baltikut ishte e para qe ka bere kete parandalin per mos hapjen e pandemise.

Letonia, Estonia dhe Lituania kane vendosur karandtina te detyrueshme per secilin qe ka shkuar atje per arsye tjeter vec punes.

Kemi rene dakord se te treja shtetet e Baltikut e kanë frenuar siç duhet përhapjen e koronavirusit dhe ne u besojmë sistemeve shëndetësore të njëra-tjetrës, tha kryeministri i Lituanisë, Saulius Skvernlis.