Home News Gjermania planifikon ti kthehet jetes normale ne 19 prill/ Ja cili eshte...

Gjermania planifikon ti kthehet jetes normale ne 19 prill/ Ja cili eshte plani i saj

376
0

Sipas Reuters Gjermani ka hartuar plane per tiu kthyer normalitetit ne 19 prill. Masat qe ka hartuar Gjermania jane detyrimet per te vendosur maskat kufizimet ne grumbullime njerezish dhe kryesorja gjurmimi sa me i shpejte i infektimit.


Qeveritaret gjermane besojne se me keto masa te marra do te kthehen ne normalitet dhe ne fund te ketij muaji do te filloje jeta normale.
Sipas ministrise se brendshme masat qe kemi marre jane te mjaftueshme per te zbutur nivelin e infektimit.

Plani perfshin regjistrimin e persona te ifektuar dhe numrin e personave qe ata kane pasur kontakt gjate 14 diteve te fundit per te gjurmuar shum shpejt ifeksionin.
Ketu parashiohet qe te hapen dhe shkollat dhe gjithashtu dhe hapja e kufinjve me europen.