Home News Gjermania hap kufijtë në 15 qershor, deri diten e shtunë hiqen...

Gjermania hap kufijtë në 15 qershor, deri diten e shtunë hiqen kontrollet për këto shtete

320
0

Qeveria Gjermane ka deklaruar se do të nisë rihapjen e kufijve në 15 qershor duke filluar nga dita e shtuna, ne kete menyre do te filloje lehtësimi I masave me të paktën tre vende, duke perfshire ketu Francën, Zvicrën dhe Austrinë.

Shpresat e ekzekutivit te gjermanise janë që deri ne mesin e muajit qershor do te mund të hapen plotësisht dhe te hiqen kufizimet.

Mediat vendase kane raportuar se kontrollet kufitare përgjatë kësaj kohe parashikohen të jenë me shume në kufi, dhe do të zhvillohen vetëm verifikime të rastësishme.


Ne kete menyre përdorimi i pikave të kontrollit do të duhet të lehtësojë bllokimet e trafikut për udhëtarët përtej kufirit te tyre, të cilëve u është lejuar kalimi.


Ne planet e aferta eshte edhe hapja e kufirit me shtetet fqinje si Luksemburgu dhe Danimarka.