Home News Gjermania cakton datën e re deri kur janë të ndaluara udhëtimet ndërkombëtare

Gjermania cakton datën e re deri kur janë të ndaluara udhëtimet ndërkombëtare

554
0

Vijne lajme shume te mira nga Gjermania. Cdo dite e me shume Gjermania eshte duke e marre veten dhe pritet te hapi shkollat dhe dyqanet.

Por udhëtimet ndërkombëtare deri të paktën ne 14 qershor do te jete te mbyllura por po shikohen plane te reja per levizjen. Gjermania eshte kunder të gjitha udhëtimeve ndërkombëtare deri të paktën ne 14 qershor, njoftoi të mërkurën Ministri i Jashtëm i vendit Heiko Maas, raportoi Reuters.

Maas u tha gazetarëve se vendi nuk mund të këshillojë udhëtimin qe nuk ka probleme dhe se Gjermania po vepron me vendet e saj fqinje evropiane në paralajmërimin global të udhëtimit.
Shpresojmë se nuk do të kemi nevojë për të zgjatur paralajmërimin e udhëtimit përtej 14 qershorit, megjithatë nuk mund ta marrim këtë gjykim në këtë moment, shtoi ai.