Home News Evropa planifikon lehtesimin e masave: Greqia hap lokalet, Italia….

Evropa planifikon lehtesimin e masave: Greqia hap lokalet, Italia….

397
0

Disa vende Evropiane po planifikojne lehtesimin e masave dhe rihapjen pas shume kohesh izolim. Me renien e ndjeshme te shifrave nga koron.avirusi Greqia ka vendosur ti hap masat shume shpejt. Ne 4 maj greqia do te rihapi dyqanet duke e pasuar me 11-18 maj me hapjen e lokaleve restoranteve. Hotelet ne daten 15 qershor.

POr ne 4 maj gjithashtu do te nise dhe pehtesimi i masave ne Itali. Qeveria e Contes po harton nje plan me masat e rihapajes graduale per te shmangur ate te quajturen faze te dyte te epidemise.

Ndersa qeveria spanjolle ka shtyre disa dite me vone rihapjen e vendit deri ne date 9 maj. Kryeministri Sanchez u shpreh se do te haroj nje plan qe femijet t ekene me shume lire nga 27 prilli.

Po ashtu ne Gjermani po fillon hapja e dyqaneve te vogla dhe shkollat dote rifillojne me simin per nxenesit qe jane ne prag diplomimi.