Home News Eksperti italian: Ne diell ne temperaturen 24 grade dhe me lageshti 20%...

Eksperti italian: Ne diell ne temperaturen 24 grade dhe me lageshti 20% koronavirusi zhduket per “Dy Minuta”

455
0

Shume eksperte kane qendrime te ndryshme per sa i perket rritjes se temperaturave ne stinen e veres se si do te ndikoje kjo tek koronavirusi.


“Nje studim i paraqiut me 24 prill ne Shtepine e Bardhe do te tregonte se virusi luftohet nga nxehtesia e lageshtia.
Ne ambiente te mbyllurra me lageshti , temp.24 grade mund te rezistoje ne siperfaqe per 18 ore,ndersa me 35 grade dhe lageshti 80% nuk e kalon nje ore.Dhe nese jeni ne diell, 24 grade dhe niveli i njejte i lageshtise jane te mjaftueshem athere ai do zhduket ne dy minuta ” keshtu ka deklaruar Walter Ricciardi perfaqesues i Italise ne Organizaten Boterore Te Shendetesise.


Ricciardi u shpreh se virusi do te qarkulloje dhe duhet te vazhdojme te respektojme rregullat higjienike dhe distancimin.Persa i perket maskes eshte e domosdoshme kur hyme ne vende te mbyllur , ndersa ne rruge ose kur dalim shetitje nuk duhet,por mire eshte ta kemi me vete.