Home News Eksperti i Shëndetit Publik: Arsyet kryesore përse maskat duhen mbajtur në të...

Eksperti i Shëndetit Publik: Arsyet kryesore përse maskat duhen mbajtur në të gjitha ambientet

85
0

Eksperti i Shëndetit Publik dr. Alban Yllin ka shpjeguar disa arsye pse maska është e nevojshme në mbrojtjen kundër Covid-19.

Tre jane arsyet e kryesore lidhur me rekomandimet për përdorimin e maskave.


1-Në javët e para të pandemisë ka pasur një shqetësim nga OBSH lidhur me humbjen e mundshme të stokut të maskave të cilat në atë kohë ishte për të mbrojtur mjekët dhe infermieret


2-Ka evoluar edhe njohuria që ne kemi lidhje me maskat dhe efikasitetin e tyre


3-Të mos harrojmë që qasja kryesore për frenimin e pandemisë në pranverë ishte izolimi social, shtetrrethimi dhe maskat ishin mjet i dorës së dytë në atë kohë


Padyshim që nuk mjeti i vetëm, por janë mjeti më i lirë dhe më i thjeshtë në përdorim, përfundon Ylli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here