Home News Eksperti i njohur jep lajmin e mire/Koron.avirusi e ka një të mirë...

Eksperti i njohur jep lajmin e mire/Koron.avirusi e ka një të mirë për botën, ja çfarë na pret në verë

446
0

Orhan Sen eshte eksperti dhe profesor i Universitetit Teknik të Stambollit. Ai na jep nje lajm te mire rreth vir usit sepse izolimi ka pasur disa efekte pozitive në natyrë ku bota eshte pastruar e gjitha nga ajri dhe ndotja. Ai shton se aktiviteti industrial në Evropë u ul me rreth 50 %, duke çuar në një ulje të sasisë së gazrave në atmosferë dhe ky eshte nje lajm shume i mire per boten.

Marsi dhe prilli do të hyjnë në histori si muajt e botës së pastër ndaj kjo na ben ne qe te kemi me shume kujdes kur gjendja te qetesohet. Sen beson se izolimi social do të ketë rezultate pozitive për ndryshimin e klimës globale Ai shtoi se koron.avirusit nuk i pëlqen moti i ngrohtë, por se është qasje e gabuar ajo që “virusi do të zhduket në mot të nxehtë”. Ai shpjegoi se ndërsa temperatura rritet, koron.avirusi përhapet më ngadalë.

Temperatura më e përshtatshme për virusin është nga 4 deri në 11 gradë. Në hemisferën veriore, temperatura e ajrit në mars është në këto intervale. Kjo ka çuar në një përhapje të përshpejtuar të virusit. Sidoqoftë, është e gabuar të mendosh që ditët më të ngrohta do të bëjnë që virusi të zhduket. Temperaturat e ngritura do ta ngadalësojnë përhapjen e virusit. Kjo do të ndihmojë në marrjen kohë dhe zhvillimin e vaksinave dhe terapive të nevojshme, arsyetoi Sen. Gjithashtu iu referua rëndësisë së Vitaminës D për sistemin imunitar, niveli i të cilit në trup rritet kur ekspozohet nën rrezet e diellit. Ai gjithashtu beson se kjo do të çojë në rezistencë më të madhe ndaj virusit. Ne do të jemi me shumë diell këtë verë, por një valë e re mund të vijë nga vjeshta, kjo është arsyeja pse ne duhet të jemi vigjilentë, tha Sen.