Home News Ekspertët më të mirë gjermanë thone: Izolimi ishte një gabim trashanik, nuk...

Ekspertët më të mirë gjermanë thone: Izolimi ishte një gabim trashanik, nuk ka rrezik për një..

408
0

Deklarata e fundit e eksperteve me te mire ne Gjermani ka treguar se izolimi ishte nje gabim trashanik dhe madje theksojne se nuk ka me rrezik per nje vale te dyte infeksioni.
Ne Gjermani jane duke u aplikuar masat lehtesuese dhe vazhdojne te jete prezente edhe rastet e te infektuarve por edhe demet per sa i perket ekonomise.


A duhej nje izolim i tille?
Gazeta Gjermane Bild ka bere nje artikull mbi kete teme, ku shume eksperte u shprehen se izolimi ishte nje gabim i madh.

Klaus-Dieter Zastrow 70 vjeç, nga Instituti i Higjienës në Berlin ka thene se mbrojtja e gojës dhe hundës e mbyll burimin më të rëndësishëm të infeksionit ,ndaj nëse e zbatojmë në mënyrë korrekte dhe të vazhdueshme këtë, nuk ka asnjë rrezik, as nga një valë e dytë e virusit.

Patricia Riekel thotë se Gjermania duhej të kishte ndjekur modelin suedez, me rekomandime për të ruajtur distancën.

Nderkaq, profesori i të drejtës ligjore, Hans-Juergen Papier thotë se masat kufizuese shkuan shumë larg dhe se ato duheshin diskutuar në mënyrë të gjerë në parlament e ne publik.