Home News E vërteta e re/ Gjendet koronavirusi tek sendet që na rrethojnë?...

E vërteta e re/ Gjendet koronavirusi tek sendet që na rrethojnë? OBSH del me thirrjen e fortë

549
0

Ende nuk është vërtetuar kjo teori e re nëse njerëzit mund ta marrin virusin duke prekur sendet si dorezat e dyerve apo tastierat e kompjuterave dhe gjera te tjera qe i prekin perdite. Kete e deklaroi Organizata Botërore e Shëndetësisë. Ajo tha se jemi ende ne faze eksperimentesh dhe po punojme per kete gje.

Ja se si shprehet eksperti: Me gjithë të panjohurat njerëzve u rekomandohet qe të dezinfektojnë objektet qe preken perdite, sipas udhëzimeve të lëshuara nga agjencia e OKB-së. Dizinfektimi do te ishte gjeja me e mire dhe ju do te ishit te mbrojtur.

Udhëzimet i referohen një studimi te ri qe eshte bere kohet e fundit që tregoi se virusi mund të mbijetonte jashtë deri në shtatë ditë dhe pse efektet e tij jane te ulta ndaj mos u beni merak . Në studimin e cituar, virusi mbijetoi në çelik, inoks dhe plastikë për katër ditë, te gotat dy dhe në pëlhurë dhe dru për një ditë.