Home News E jashtëzakonshme, Gjermania përgatit surprizën e madhe për qytetarët e vet

E jashtëzakonshme, Gjermania përgatit surprizën e madhe për qytetarët e vet

372
0

Kancelarja Angela Merkel ka thënë se konservatorët që ajo udhëheq dhe socialdemokratët, partitë partnere në koalicion, janë pajtuar të mërkurën për një pako në vlerë prej 130 miliardë euro për të shpejtuar rimëkëmbjen ekonomike qe u shkaktua nga koronavirusi.

Partnerët e koalicionit qeverisës kanë qartësuar edhe dallimet që kishin për stimujt në blerjen e veturave të reja dhe për lehtësimet për borxhet e komunave, duke hapur rrugën për një program fiskal shumë më të lartë se pakot e ngjashme që kanë partnerët e shtetit në kuadër të eurozonës.

Ky eshte nje lajm i mire per qytetaret gjermane sepse nuk do ta ndiejne krizen qe ka shkaktuar pandemia.