Home News Dyfishimi i rasteve, Pipero/ Dicka ka kaluar . Ne Shkoder nuk jane...

Dyfishimi i rasteve, Pipero/ Dicka ka kaluar . Ne Shkoder nuk jane respektuar masat ose gjurmimi

360
0

Mjeku Pipero ne lidhje direkte me News24 paralajmeroi se kjo jave do te kishte ulje por ka dyshime. Pipero tha se java qe lame pas kishte rritje te qendrueshme te rasteve me koron.avirus. Mjeku thote se ka dicka dhe ja be gishtin Shkodres qe ka pasur rritje te rasteve, qe sipas tij jane per shkak te mosrespektimit te masave ose gjurmimi nuk eshte ndjekur ne rregull.

Ai thote se ne fundjave ka patur nje rritje , thuajse dyfish.Kjo epidemi ka disa hapa per te ndjekr , ne radhe te pare monstrat per te bere analizat qe e vleresoj efikas nga te dhenat e ISHP ne te cilen jane gjurmuar 60-70% te rasteve.


Respektimi i masave nga qytetaret ne lidhje me distancimin social , karantinimin dhe keshillat e mjekeve.Diku besoj se shifrat qe lame pas jane 30-40 raste me pak se nje jave por diku ka caluar. Ne Shkoder per shembull nuk jane respektuar masat ose nuk jane gjurmuar rastet e kontaktit kete e deshmon dita e djeshme.


Une e kam thene qr java qe sapo mbyllem do te jete ne numer shume me te vogel. mendoj se 21-29 nuk eshte diference shume e madhe por duhet te analizohet pse dhe si mund ta gjurmojme mosperhapjene pandemise ne vendin tone.