Home News Dokumenti qe gozhdon Kinen per koronavirusin: Ka fshehur informacionet ne lidhje me...

Dokumenti qe gozhdon Kinen per koronavirusin: Ka fshehur informacionet ne lidhje me Covid-19

427
0

Disa të dhëna te fundit tregojnë se OBSH eshte e shqetësuar për sjelljen e Kinës ndaj koronavirusit. Disa dokumente te fundit akuzojne Kinen per përgjegjësine e pandemisë. Associated Press Ka arritur të marrë disa informacione të rëndësishme. Biseda qe eshte bere midis zyrtarëve të OBSH-së dhe zyrtarëve të qeverisë së Pekinit.

Ne vërejmë në bisedat qe jane bere apo edhe intervista, nervozizmin nga ana e Organizatës Botërore të Shëndetit dhe frikën e asaj që po ndodh. Ka vetëm deklarata të fasadave për të shmangur ekspozimin e frikës për të gjithë botën. Në praktikë, Associated Press ka zbuluar se Kina nuk e ka mbuluar virusin me jave. Ajo nuk ka komunikuar informacione të rëndësishme rreth zbulimit të virusit dhe shpërthimit të urgjencës në Wuhan.

Me pak fjalë, për disa javë qeveria e Pekinit nuk dha asnje informacion mbi ate qe po ndodhte ne Wuhan. Te dhenat e para per shpërthimin e pandemisë fillojnë të rrjedhin me kalimin e kohës.

Por pse gjithe kjo vonesë? Dhe pse Kina refuzoi të bashkëpunonte me OBSH ? Ndoshta nga Origjina e virusit në laborator Apo Frika njerëzore Qe ishte shume e madhe?

Ka shumë pyetje që vijnë në vëmendje. Hetimi tregon se në fakt marrëdhëniet midis OBSH dhe Pekinit në ato ditë nuk ishin aspak e mire. Me deklaratat e fasadave që janë bërë për arsye të dukshme dhe jo për të shkaktuar panik dhe urrejtje. Megjithate Kina nuk e ka treguar se perse e ka mbajtur te fshehte virusin, po tashme dokumentet flasin qarte se ai ka ekzistuar me pare se OBSH te jepte alarmin per koronavirusin.