Home Menyre Jetese “Dinjiteti është Identitet” Qytetari nuk pranon qe t’i bëhen foto/ Ja cfare...

“Dinjiteti është Identitet” Qytetari nuk pranon qe t’i bëhen foto/ Ja cfare ben me ndihmat…

758
0

Njerezit e mocem e vinin dinjitetin mbi gjithcka. Por edhe sot ka njerez te tille, te cilet edhe pse te varfer kane indentitet e tyre edhe dinjitetin gjithashtu.

Ne Mat ka ndodhur nje histori e ngjashme ku nje zoteri i dha shoqerise shqiptare nje mesazh qe dinjiteti njerezor mbetet i paprekshem, i shenjte.

Ngjarja flet per rastin e nje biznesmeni qe ka vendosur ti jape disa ndihma nje qytetari nga Mati i cili kur i eshte kerkuar te benin disa foto se bashku, e ka refuzuar kete gje.

Ai i ka lene ndihmat jashte shtepise duke mos dashur te identifikoje varferine me fytyren e tij.
Vetem dinjiteti te jep te drejten te mos gjunjezohesh, por te qendrosh perballe dikujt qe me ane te meshires kerkon te te poshteroje e jo te te ndihmoje.

Dhe ne fakt shume qytetarë shprehen se ata vihen në siklet kur përballen me imponimin e disa zyrtarëve për ti filmuar ose fotografuar teksa marrin ndonjë qese me ndihma nga ana tyre. Madje pohojnë se është e rëndë për ta, që dikush që i njeh ti shohë ne situata të tilla.