Home News Deklarate qe nuk e prisnim/ Specialistja e ISHP-se jep paralajmerimin e ri:...

Deklarate qe nuk e prisnim/ Specialistja e ISHP-se jep paralajmerimin e ri: Ne vjeshte Virusi…

1018
0

Eugena Tomini nga ISHP jep nje lajm qe nuk e prisnim por qe duhet te durojme dhe te behemi te forte. Ajo deklaroi se qytetarët do bashkëjetojnë me korona.virusin deri kur të arrihet imuniteti i popullatës dhe të sigurohet vaksina. Megjithese presim qe vaksina te dali ne muajt e ardhshem sipas mediave boterore.

Ja si shprehet ajo:

Mund të themi që deri në fund të majit do te mund të kemi një liri më shume. Ndersa me vjeshtës mund te kemi nje rikthim të infektimeve me koron.avirus.
Prezenca e Koron.avirusit do jetë prezent edhe gjatë sezonit të verës, por një rikthim si cdo infeksion tjeter respirator ne vjeshte do te jete perseri, e duke mos pasur nje vaksine, apo mbrojtje sigurisht qe prezenca e koron.avirusit do jete paralelisht me infeksione te tjera te stines. Deri kur te kemi nje mjet per parandalimin e tij e kur imuniteti i popullates te jete fuqizuar, sigurisht vetem atehere do mund te themi qe koron.avirusi nuk do jete me rrezik per shqiptaret dhe mbare botën“.