Home News Covid-19 mund të infektojë dhe organet

Covid-19 mund të infektojë dhe organet

611
0

Sipas një studimi të bere kohet e fundit, eshte zbuluar se koronavirusi mund të infektojë organet në të gjithë trupin, përfshirë mushkëritë, zemrën, mëlçinë, trurin, veshkat dhe zorrët.


Zbulimet e bera mund të ndihmojnë në gjetjen e disa prej simptomave të dyshimta që shihen te pacientët me koronavirus përfshirë mpiksjen e gjakut që shkakton goditje tek të rinjtë, dhimbjen e kokës dhe dëmtim i veshkave.


Ky klasifikohet si një virus i cili transmetohet përmes frymëmarrjes, por ndonjëherë mund të shkaktojë diarre dhe simptoma të tjera . Studiuesit kanë gjetur prova të virusit në jashtëqitjen e pacientëve dhe paralajmërojnë se ai mund të transmetohet përmes asaj që njihet si rruga fekale orale.