Home News Birre dhe muzike per te festuar perfundimin e misionit ne Itali: Gjobiten...

Birre dhe muzike per te festuar perfundimin e misionit ne Itali: Gjobiten mjeket shqiptare

540
0

Mjekët dhe infermierët shqiptarë kane festuar në njërën nga dhomat e hoteleve qe rrinin në Brescia. Ata moren nje gjobe nga policia e Brescias. Dhjetë prej tyre ishin takuar për të festuar përfundimin e misionit të tyre në Itali me muzikë dhe birrë. Në fakt, një asamble e vërtetë që u kushtoi shtrenjtë: dy u denoncuan gjithashtu për dhe rezistencë ndaj forcave te armatosura.

Ata vendosën të festojnë ditën e fundit të punës dhe kthimin e afërt në atdheun e tyre me një festë në njërën nga dhomat e hotelit ku qendronin: Por kjo nuk kaloi pa u vënë re nga pronari i hotelit në Brescia, ku ekipi i mjekëve dhe infermierët shqiptarë kishin vendqendrimin, kështu që brenda pak minutash forcat e policisë nxituan në vend dhe ata i gjobitën dhe i denoncuan, pasi disa madje bene dhe rezistence.

Jo një histori me një fund të lumtur për personelin shëndetësor që mbërritën në Itali ne date 29 Mars e kaluar për të ndihmuar spitalet Lombardë në vështirësi: ardhja e tyre ishte përshëndetur me entuziazëm jo vetëm nga institucionet por edhe nga të gjithë qytetarët që kishin vlerësuar fjalimin e Kryeministrit Shqiptar që, duke dërguar 30 mjekë dhe infermierë, dëshironte të falënderonte Italinë për atë që është bërë në të kaluarën vetëm për popullin shqiptar. Sidoqoftë, për fat të keq, disa nuk arritën t’i zbatojnë rregullat e bllokimit dhe festuan. Në fakt dhjetë u gjetën në një dhomë hoteli në Brescia, ku ekipi mjekësor po qëndronte. Me tingujt e muzikës dhe birrës ata kishin filluar një festë të vërtetë që përfundoi me ardhjen e policisë që menjëherë gjobiti të pranishmit. Gjërat u ndërlikuan kur disa prej mjekëve reaguan keq ndaj gjobes duke kundërshtuar agjentët. Largimi i mjekëve dhe infermierëve në Tiranë në Shqipëri është planifikuar për sot, ndërsa selia e policisë në Brescia po heton episodin dhe do të duhet të hedhë dritë mbi ngjarjen.