Home News BE pret të nise fluturimet nga data 15 Qershor, ç’do ndodhi me...

BE pret të nise fluturimet nga data 15 Qershor, ç’do ndodhi me Shqipërinë

340
0

Pas dates 15 Qershor, pritet që Bashkimi Europian të nisë fluturimet ajrore për vendet anëtare. Në një intervistë në emisionin Opinion, ne tv Klan Remzi Ejupi president i Eurokoha tha se një vendim do të merret më 8 qershor dhe në datën 15 do të vendoset se cilat shtete do të hapen.

Në 8 Qershor do të bëhet një analizë dhe më date 15 do të të vendoset cilat shtete do të hapen. Mendoj që prioritet do t’u jepet vendeve të BE. Ndërsa jashtë zonës shengen, akoma nuk ka një vendim. Nëse planifikohet në datën 15 qershor që të fillojnë operimet, do të jetë një kapacitet jashtëzakonisht i reduktuar. Muaji Qershor është i përfunduar, planifikohet të shfrytëzohet diçka për muajin korrik dhe gusht, tha Ejupi.

Ndërkohë Albana Nanaj, tha se me Shqipërinë, Viena ka nisur rezervimet nga 15 Qershori, Athina nga 22 Qershori dhe fluturimet e tjera në Korrik.