Home News BE nis diskutimet per anetaresimin e Shqiperise dhe Maqedonise se Veriut

BE nis diskutimet per anetaresimin e Shqiperise dhe Maqedonise se Veriut

572
0

Shqiperia ka marre nje drite jeshile nga Bashkimi Europian per negociatat e anetaresimit.
Sipas nje projekt – vendimi te 27 vendeve anetare te bllokut dhe qe pritet te perfundoje kete
jave , BE mud te filloje hapjen e negociatave per Shqiperine dhe Maqedonine e Veriut.

Nese projetk-vendimi aprovohet , marreveshja do ti “hape” dyert 6 shteteve te Ballkanit
Perendimor per anetaresimin ne BE.

Por Shqiperia duhet te plotesoje disa kushte:
Garantimi i zbatimit te reformes ne drejtesi
Miratimin e reformes zgjedhore sipas OSBE/ODIHR
Reforma zgjedhore te garantoje financim transparent te partive politike dhe fushatave
zgjedhore
Vendosja e strukturave te specializuara kunder korrupsionit dhe krimit te organizuar