Home News A përhapet Koronavirusi nëpërmjet ajrit ? Më në fund vjen edhe përgjigjja...

A përhapet Koronavirusi nëpërmjet ajrit ? Më në fund vjen edhe përgjigjja përfundimtare mbi këtë

590
0

Nje nga pyetjet me kritke te pand.emise eshte:Amund te prekem duke marre fryme vetm nga ajri?

Fillimisht shume eksperte thane jo,duke besura se transmetimi kerkonte nje kolle ose nje teshtime per te perhapur pikat e peshtymes me virus.
Sidoqofte,pasi 45 nga 60 personat qe moren pjese ne nje praktike kori ne mars ne Uashington u preken dhe dy nga keto u shuan nga jeta,pavaresisht se askush nuk shfaqi shenja,perqafime ose shtrengim duarsh ne ate kohe,filloi te duket se ka gjase qe virusi te perhapet nepermjet ajrit.


Ne prill u rekomandua qe te mos perdoreshin me maskat ,por tani po kerkohet nga te gjithe qe te mos hiqet.Sidomos ne vendet publike si dyqanet ushqimore dhe farmacite,ku eshte e veshtire te ruash distancen prej 6 ose me shume metrash.