Home Menyre Jetese A mund te gjeni se nese mund te levizni vetem 2 shkopinj...

A mund te gjeni se nese mund te levizni vetem 2 shkopinj cili eshte numri me i madh qe mund te krijohet?

428
0

Testet janë një mënyrë shumë e mirë për të njohur dhe testuar aftësinë e trurit tuaj.

Sipas New York Times, Apeli i enigmave shkon shumë më thellë sesa nxitimi i shpërblimit të dopaminës për të gjetur një zgjidhje.

Edhe vetë ideja për të krijuar një enigmë zakonisht zhvendos trurin në një gjendje të hapur, të gjallë .

Pyetja eshte: Nëse mund të lëvizni vetëm 2 shkopinj, cili është numri më i madh i mundshëm që mund të krijohet?

Përgjigja do te ishte: 51,181

Shpjegimi eshte ky:
Provoni te zhvendosni fijen e shkrepëses në fillim dhe në fund nga shifra “0” në qendër dhe përdorni këto për të bërë shifrën “1” pas shifrës “8.” Dhe keshtu e ndajme shifren 0 dhe 2 dijet e mesit te saj ishtojme pas numrin 8