Home News A do ta bësh vaksinën kundër COVID? Ja si përgjigjet epidemiologu

A do ta bësh vaksinën kundër COVID? Ja si përgjigjet epidemiologu

121
0

Epidemiologu Taulant Muka u pyet në “Quo Vadis” nëse është kundër apo pro vaksinës. Ai u shpreh se vaksina nuk duhet të bëhet me detyrim.


Unë personalisht do pres, fatmirësisht deri më sot që e njoh veten jam i shëndetshëm, nuk jam në grupet e rre.zikut, nuk besoj, sikundër nuk e kam bërë vaksinën e gripit, asnjëherë në vetedijen time, nuk kam nevojë pse ta bëj dhe vaksinën e Covidit, në rast se do isha një grup rre.ziku mund ta mendoja dhe prandaj është e rëndësishme që të gjithë qeveritë nuk duhet ta bëjnë me detyrim vaksinën Covid, pa u siguruar që vaksina nuk ka efekte anësore afatgjate.

Epidemilogu shtoi se bëhet fjalë për barna epigjenetike dhe se është e rëndësishme që të mos përshpejtohet aplikimi i vaskinës pa u siguruar që nuk ka efekte anësore afatgjata, pasi, në të kundërt, mund të shkaktojë dëme të mëdha.