Home News 4 ushqimet që vijnë nga Kina dhe qe duhet ti largoni nga...

4 ushqimet që vijnë nga Kina dhe qe duhet ti largoni nga shtëpia juaj /Mos i konsumoni kurre ato!

745
0

Ushqimet kineze jane bere problematike ne te gjithe boten. Kjo per faktin se ne Kine nuk zbatohen rregullat e higjenes dhe kontrollet shendetesore jane te pakta pothuajse fare. Megjithate perj kohesh SHBA kanë bërë përpjekje të mjaftueshme për të informuar publikun se ushqimet qe vijne nga Kina mund te jene teper te rrezikshme.

Ja kush jane 4 ushqimet nga Kina qe nuk duhet ti perdorini absolutisht:

1 Peshku merluc
Ato jane te rritura ne rezervuare. Peshku eshte rritur me doza te larta ilacesh te cilet i mbajne gjalle ne keto ambjente.


2 Lengu i molles
Kina eshte shteti me i madhe ne bote per prodhimin e pesticideve. Kinezet i sperkatin frutat e tyre me pesticide te ndaluara. Ndaj mos konsumoni lengje frutash sepse ne to nuk ka asnje perqindje lengu frutash prandaj nuk duhet ti konsumoni ato.


3 Kerpudha te perpunuara
34% e kerpudhave te perpunuara vijne nga Kina. Dhe per kerpudhat eshte e njejti problem. Sperkatja me pesticide per rritjen e tyre sa me te shpejte.


4 Hudhra
31% e hudhrave te shitura ne europe vijne nga Kina.Tek etiketat e shume prej tyre shkruhet organike,por asgje nuk eshte e verifikuar. Duhet te kemi kujdes te lexojme mire etiketat se nga vine keto ushqime.