Home News 4 Shtete te BE do ti kthehen normalitetit, hapen shkollat dhe kopshtet,...

4 Shtete te BE do ti kthehen normalitetit, hapen shkollat dhe kopshtet, ja si do te funksionoje

754
0

Qytetaret ceke mund te frekuentojne dyqanet e bicikletave , te luajne tenis dhe not.Udhetimet e domosdoshme do te lejohen nga data 14 prill.
Austria do te hape disa dyqane te vogla ato per pajisje kompjuterike dhe te tjera nga data 14 prill.


Danimarka pritet te hape kopshtet dhe shkollat nga java qe vjen nese rastet jane te qenrueshme mund te fillojne me 15 prill.
Grumbullimi i me shume se 10 personave ne nje vend shtyhet deri me 10 maj. Te gjitha festivalet dhe tubimet e medha do te ndalohen deri ne gusht. Ndersa kufijte e Danimarkes do te qendrojne te mbyllura tha kryeministri Frederiksen.


Norvegjia do te filloje te zvogeloje masat nga 20 prilli ku cerdhet e kopshtet do te rihapen.
Shtetet e tjera po presin te shohin se cfare mesimesh do te nxirren ne menyre qe te planifikojne edhe ato daljen nga izolomi , nderkohe qe presioni social dhe ekonomik eshte mjaft i larte.