Home News 3-4 vetë kanë marrë peng Shqipërinë, Jozefina Topalli ngre alarmin dhe del...

3-4 vetë kanë marrë peng Shqipërinë, Jozefina Topalli ngre alarmin dhe del me mesazhin e fortë politik

423
0

Ish-kryeparlamentarja Jozefina Topalli nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale ka reaguar për situatën ku ndodhet vendi si pasojë e pandemise.

Topalli shkruan se 3-4 vetë kanë marrë peng vendin dhe po luajnë teatër me deshperimin e njerëzve. Reagimi i Topallit ka ardhur pas publikimit të një sondazhi, sipas të cilit, 76% e familjeve raportojnë se nuk përmbushin aspak ose pjesërisht nevojat për ushqim gjatë kesaj pandemie.

Ndërkohë, 68% e të intervistuarve u shprehën të shqetësuar se në të ardhmen e afërt situata e krijuar nga pandemia Covid-19 do të ndikojë në punësimin apo vetëpunësimin e tyre.

Postimi nga Jozefina Topalli:

Të dhënat e trishta/ 76% e familjeve shqiptare thonë se nuk përmbushin nevojat për ushqim gjatë krizës së koronavirusit. 76% e familjeve raportojnë se nuk përmbushin aspak ose pjesërisht nevojat për ushqim gjatë pandemisë COVID-19.
68% e të intervistuarve u shprehën të shqetësuar se në të ardhmen e afërt situata e krijuar nga pandemia Covid-19 do të ndikojë në punësimin apo vetëpunësimin e tyre. Ndërkohë përqindja e familjeve që raportojnë papunësi për shkak të kësaj situate është rritur me 10%.”3-4 vete kane marre peng vendin dhe luajne teater me dhi mbjen e njerezve te pa shpresa.